Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Diverse
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

El problem  Niels Harder 4.1.2019 |  13:08  
Vi har en meget irriterende periodisk fejl. Når vi tænder for blæservarmen kører den ca. 1/2 time så sætter den ud. Lyset går også ud, men ultraheaten varmer lystigt videre. Det samme gør vandvarmeren og der er fortsat strøm i stikkontakterne. Hvis vi slukker og tænder for strømmen til campingvognen kører blæseren igen og lyset tænder... i en halv time. Så ud og slukke og tænde så kører det en halv time mere.
Værkstedet har haft vognen og gennemgået alt elektrisk uden at finde nogen fejl. Da vi fik vognen hjem kørte alt perfekt i nogle dage, men så kom problemet igen.
Vi er egentlig ikke vintercampister, men cv'en fungerer som ekstra værelse når børn og børnebørn kommer på besøg og indeklimaet er meget dårligere når blæseren ikke kører.
Er der nogen i dette forum der kan sige noget klogt o vort problem.
På forhånd tak

Dårlig forbindelse i drejekontakten..   P. Gug-Kjeldsen 4.1.2019 |  13:30
Dårlig forbindelse i drejekontakten?
Drejekontakten har 3 indstillinger: konstant, 0 og automatisk. Prøv automatikindstillingen. Jeg har selv måttet skifte drejekontakt, da der var dårlig forbindelse ved regulering af hastighed. Jeg kunne få den til at virke ved at trykke ned på kontakten.
mvh Gug, GSM
"Når vi tænder for blæservarmen kør..   Kjeld L Kristensen 4.1.2019 |  14:31
"Når vi tænder for blæservarmen kører den ca. 1/2 time så sætter den ud. Lyset går også ud,"
Hvilken vogn og årgang? Blæsere og lyset er ofte forsynet med 12 V via vognens omformer, her er der måske løse forbindelser. Har du batteri i vognen så prøv at tilslutte dette uden samtidig at have 220 v tilsluttet.
Kører blæseren og lyset nu til fredsstillende ligger fejlen som omtalt i omformerens kredsløb
Kjeld L Kristensen det kunne se ud ..   Niels Harder 6.1.2019 |  12:17
Kjeld L Kristensen det kunne se ud som om du har ret. Når vi kobler 220 v fra og alene har batteriet tilsluttet fungerer lys og blæser. Når vi kører med 220 v er fejlen der igen....
Det er underligt, for ifølge værkstedets faktura er hele det elektriske system gennemgået to gange - også omformeren..
Men tak for svar også til P. Gug-Kjeldsen
Du må ind med vognen igen Niels, de..   Kjeld L Kristensen 6.1.2019 |  13:25
Du må ind med vognen igen Niels, de har jo ikke løst opgaven.

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med eksakte løsninger, Jeg kender jo ike din omformer og dens kreds.

Løse forbindelser, på primær og sekundær side kan være årsag.
En evt temperaturbeskyttelse i Omformeren kan udløse hvis temp. bliver for høj.
Er dette tilfældet kan fejlen også være for højt forbrug. prøv derfor at slukke for lys og hvad du ellers har på 12V siden, og se hvad som da sker.
God Jagt
Ja, jeg må nok have vognen på værks..   Niels Harder 6.1.2019 |  15:25
Ja, jeg må nok have vognen på værksted igen.
Tak for hjælpen.
Slutningen på historien- forhåbentl..   Niels Harder 22.1.2019 |  17:42
Slutningen på historien- forhåbentlig??. Værkstedet har nu selv oplevet fejlen og fundet frem til, at der er tale om en kold lodning i et print i omformeren. Denne lodning skulle så løsne sig når den bliver varm.
Der er nu monteret en ny omformer og problemet skulle være løst.
I øvrigt har SK Caravan været meget imødekommende og hjælpsomme i hele forløbet og på eget initiativ også godskrevet mig det beløb, jeg betalte for det første værkstedsbesøg hvor de ikke fandt fejlen!!
Kjeld L. Kristensen, tak for dit indlæg, som satte os på sporet .
En omformer er vel ikke raketvidens..   Per Henneberg Kristensen 23.1.2019 |  9:29
En omformer er vel ikke raketvidenskab - en varm loddekolbe på alle lodninger kan vel løse problemet.

Men så får man jo ikke solgt en ny ....

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail