Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Sprite debatforum
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Pumpe virker - men ingen vand i hanerne  Stig Jensen 18.6.2016 |  12:15  
Vores Sprite Cruzer pumper fint vand ind på tanken. Omstiller derefter til vand fra intern tank, men ingen vand, hverken i køkken, toiletvask eller bruser.
Virker som om alle tre steder mangler strøm.
Nogen ideer?

Vh/ Stig

Prøv at puste i hanerne imens pumpe..   knud hansen 18.6.2016 |  14:31
Prøv at puste i hanerne imens pumpen kører, måske der sidder et eller andet og stopper for vandet.
Hm..........hvad sker der, når du t..   Flemming Udbjørg 18.6.2016 |  15:10
Hm..........hvad sker der, når du tænder for de enkelte vandhaner??

Hvis hver vandhane får pumpen til at køre, så mangler der ikke strøm. Hvis du ikke hører pumpen, så er der noget som svigter. Enten i forhold til at få 12v til at fungere ved hver vandhane. Og hvis det er alle vandhanerne der har samme problem, så stemmer jeg for en 12v sikring til vandhanerne, som er gået.

Hvis du hører pumpen og der ikke kommer vand frem, så kan der sidde skidt i pumpen, som gør, at den ikke kan få vandet ud af pumpehuset. Eller et knæk på frem-vandledningen, så alt stopper der.

Men først: Hvad sker der. når du tænder for vandhane 1, 2 og 3 ??
Tak for svarene. Når jeg tænder ..   Stig Jensen 19.6.2016 |  19:49
Tak for svarene.
Når jeg tænder for vandhane 1 - 2 og 3, sker der intet. Så det må vel være en sikring.
Det kunne måske også tænkes at det ..   Henrik J Jensen 19.6.2016 |  22:20
Det kunne måske også tænkes at det er pumpen der har sat sig fast, det er nok den hyppigste fejl på vandsystemet
Vi har ind imellem det problem, at ..   lars 20.6.2016 |  8:47
Vi har ind imellem det problem, at selvom der er vand i tanken og pumpen er ok (ny) og kører, når jeg åbner for hanen eller toiletskyl, så kommer der ingen vand.
Jeg afmonterer slangen, der går videre fra pumpen og suger vand ud gennem pumpen og monterer slangen påny, hvorefter der pumpes som der skal. Måske sidder der luft i pumpen:-).
Mvh. Lars Kamp
Tænker at det må være noget manglen..   Stig Jensen 20.6.2016 |  18:52
Tænker at det må være noget manglende strøm. Pumpen blir' ikke aktiveret nogen en vandhane åbnes ( en hvilken som helst ).
Leder nu efter en sikring til vandhanerne
Er sikker på Henrik Jensen har ret ..   Hans Justesen 20.6.2016 |  20:03
Er sikker på Henrik Jensen har ret i at pumpen har sat sig fast. Har selv prøvet det, tag pumpen ud og prøv at tage strøm fra bilens batteri hvis den ikke kører så prøv at aktivere pumpehjulet, hvis den kører må det være en sikring eller noget andet.
Må prøve det...   Stig Jensen 20.6.2016 |  21:03
Må prøve det.
og supplerende, ellers bare med en ..   Sten 22.6.2016 |  16:21
og supplerende, ellers bare med en hane åben (så skal der gerne være strøm til pumpen, fisk den op af tanken og med en lille skruetrækker skubbe til den lille mølle der ses i hullet i bunden af den.

Den skal dreje let, men i små ryk der skyldes magneterne i motoren. Først kommet i gang igen smør vandet den.

Med strøm direkte fra batteriet er der mere "power" til den så hvis den har sat sig er det da en fordel.

Ellers virker det på den måde at der sidder i lille kontakt i vandhanerne der kun afbryder den ene leder til pumpen.

så det fortæller ikke meget at tjekke om der er 12 V mellem de 2 ledere der går til pumpen. Det er der aldrig. Der vil være en spændingsforskel / fald når pumpen kører men ellers er det som at måle med 10 cm afstand på den samme leder. :-))

Jeg går ud fra at kontakterne i hanerne afbryder / åbner for + til pumpen og at den anden ledning fra pumpen så går videre til minus.

Nå du har sikket fundet sikringen hvor der selvfølgelig er +


Nå du har sikkert allerede fundet fejlen..

mvh

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail