Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Madopskrifter
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

første gasgrill  Laila Nielsen 2.4.2014 |  11:55  
i år køber vi en Q120. Det bliver første gang vi prøver en gasgrill. Men synes tit og ofte vi er for trætte til at tænde op i kul grillen. Vi er meget aktive og altid på farten, så tit er vi først på pladsen igen mellem 17 og 19.

så nu vil vi gøre det lidt let for os selv ;O) vi er også typerne der ikke bruger tid i køkkenet på pladserne. Vi laver alt det vi kan i vognen og vi vasker ikke meget op, men bruger engangsservice hvor vi kan og vil. vi spiser faktisk en del ude.

Vi har tænkt at købe en lille stegholder, stegeplade eller pande og måske en gryde.

så gode nemme campingretter efterlyses ;O)og et par lidt mere avancerede til de får stille dage.

Laila(som egentlig ikke gider lave mad i ferien - men nyt legetøj er jo altid motiverende)

Tillykke med grillen! Blir i glade ..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 2.4.2014 |  12:05
Tillykke med grillen! Blir i glade for,
ja det tror jeg også kan man bruge..   Laila Nielsen 2.4.2014 |  12:11
ja det tror jeg også

kan man bruge de der gryder til noget

Ih hvor jeg glæder mig til at bruge den ;O)

LN
De bedste grillretter jeg ved er: C.. F. Bruun 2.4.2014 |  12:11
De bedste grillretter jeg ved er: Chautaubriand fra grill og kylling på roterende spid, den sidste "passer sig selv" og Cramer grillen med sine 3 gasblus fungerer som udekøkken!
www.google.dk

Forstør Zoom
Hej Laila Vi bruger vores Weber ti..   Joan Petersen 2.4.2014 |  12:33
Hej Laila

Vi bruger vores Weber til mange ting. Vi har en stegeplade, men den bruger vi sjældent. Den er tung som bare det :-)

Hvis det skal være hurtig mad, så et par kyllingschnitzler eller gode bøffer på grillen, lune lidt godt brød og lave en nem salat (tomatsalat er vores favorit).

Eller kan du lave steg i en foliebakke - evt. brune den direkte på grillen til sidst, hvis den mangler lidt kulør. Det passer sig selv. Skinkesteg eller flæskesteg kan du tilsætte lidt sky eller bouillon med mellemrum, hvis du vil have til sovs - oksesteg kan tilsættes rødvin til rødvinssovs. Du kan lave snittede rodfrugter i en anden foliebakke, det passer også sig selv, men hold øje med det, indtil I får fornemmelsen af tid og varme. Det er selvfølgelig ikke hurtig mad med en steg, men det passer jo sig selv, stort set :-)

Du kan grille store champignons, tomater eller peberfrugter og squash.

Bagekartofler kan laves på grillen - vi halverer dem og krydrer snitfladen. Flødekartofler i foliebakke. Små runde kartofler med skræl og olivenolie og krydderier eller krydderurter bages i foliebakke.

Vi har kun lunet brød - aldrig bagt. Gryder bruger vi på gaskomfuret i vognen - ved ikke om de kan bruges på grillen.

Måske kan du bruge nogle af mine ideer :-)

Venlig hilsen Joan
ja bare det passer sig selv er det ..   Laila Nielsen 2.4.2014 |  12:53
ja bare det passer sig selv er det fint og så dufter det jo dejligt i lang tid.

kan da helt sikkert bruge dine idee. Trtroede nemlig ikke det var så nemt at lave stege på den lille q grill

tænkte på spejleæg, pandekager eller omelelet med weber panden eller stegepladen. Men tror panden måske har større anvendelsesmuligheder.

Laila
ja cramr havde vi også tænkt på. Me..   Laila Nielsen 2.4.2014 |  12:54
ja cramr havde vi også tænkt på. Men har en kollega der har denne og de er ikke så tilfredse med grill delen da den kun griller oppefra. Og de har heller aldrig haft held af at koge noget

LN
Hej igen Det er ikke det samme at ..   Joan Petersen 2.4.2014 |  14:07
Hej igen

Det er ikke det samme at lave en steg på kulgrill og gasgrill. På den lille Weber q120 kan du ikke lave indirekte varme, som på en stor kulgrill, da der jo ikke er nogle kul, du kan flytte rundt på. Derfor laver vi altid stegen i en foliebakke med lidt væde, som vi evt. spæder op, ellers bliver den for stegt udenpå, inden den er ok indeni :-) Du kan heller ikke lave en kæmpe flæskesteg på et par kg. - den kan ikke være i grillen så :-)

Du kan søge opskrifter på nettet også, og mens den skaldede kok var på turne med sommerkaravanen med campingferie.dk, var der også nogle gode ideer. Du kan simpelthen forsøge dig frem, nogle gange går det godt, andre gange skal man lige justere lidt på fremgangsmåden, men det finder I ud af, når I har vænnet jer til den.

God fornøjelse.

Venlig hilsen Joan
Et lille sidespring, har i tænkt på..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 2.4.2014 |  14:46
Et lille sidespring, har i tænkt på at købe understellet til den? Så den kommer op i en behageligt arbejds højde? Vejer vidst 5 kg.
Hej. Har en Weber Q100. Min favori..   Christian Svendsen 2.4.2014 |  14:46
Hej.

Har en Weber Q100.
Min favorit på denne er klart stegt flæsk, dertil persilledressing og stegte hele nye kartofler fra grillen.

Min erfaring med Q100 er at bruges der en pande eller gryde på den og låget står åbent, er det et problem at få varme nok. Låget skal lukkes.

For at kompenserer for at det er svært at grille med indirete varme, skruer jeg ned for gassen, og placerer stegen i en stegholder for at få den lidt væk fra risten og brænderen. Det fungerer fint.

Men ellers er der ikke det der ikke kan tilberedes på denne.
Kunne godt tænke at prøve det nye rotisseri til denne da det er svært at grille en hel kylling ellers.

Mvh
Christian
har du prøvet pizza synes jo det er..   Laila Nielsen 2.4.2014 |  14:50
har du prøvet pizza
synes jo det er så smart med de der færdige pizzadeje og vupti har man en pizza. især god til sultne børn. man kan få en rektangulær pizza sten 33*40 cm. Men er den for stor. gør vel ikke noget lået rammer pladen??

LN
ja det havde jeg tænkt selv om vi h..   Laila Nielsen 2.4.2014 |  14:51
ja det havde jeg tænkt selv om vi har et pænt stort køkkenbord . men det står bare tit inde i markise med kaffemakine på osv. så ville være nemt med ben. så man ikke skal ommøblere

Laila
Prøv og kig på Davidsens shop Jeg ..   @rne 2.4.2014 |  15:25
Prøv og kig på Davidsens shop

Jeg har lige købet den nye Weber Q1200 med understel.

Bemærk her er resten emaljeret og nem og rengøre.
Super lækker grill - det er afløseren for Weber Q100/120 grillen
Jeg ved ikke, om det er mig eller C..   Joan Petersen 2.4.2014 |  15:26
Jeg ved ikke, om det er mig eller Christian, du mener :-) men jeg har aldrig lavet pizza på grillen.
I det hele taget har jeg sjældent lavet pizza selv. Vi er ikke de store pizzaspisere, og de gange vi spiser pizza, køber vi på pizzeria - jeg er overbevist om det er lettest og de er bedre end jeg til det ;-)

Pizzastenen skal vel passe - hvis ikke du kan lukke grillen, får du ikke varme nok, tror jeg ikke.

Venlig hilsen Joan
Hej. Vi har næsten slidt vores Q10..   Gitte K. 2.4.2014 |  19:24
Hej.
Vi har næsten slidt vores Q100 op ;)'Så min mand har købt en Q200 ;) Vi kan ikke undvære den.

Vi har en (alm) pande med aftageligt håndtag fra weber. Det er et fantastisk redskab.

Vi steger selvfølgelig alt kød, og kan have kartoflerne i panden ved siden af.
-æggekage
-toast
- bager boller eller rugbrød

Vi har også haft en Cramer Grill, men synes kødet har en tendens til at blive lettere kogt.

Vh. Gitte
Glemte lige.. I Q200 er der plads t..   Gitte K. 2.4.2014 |  19:27
Glemte lige.. I Q200 er der plads til pizza stenen.. Og der kan man lave super gode pizzaer, men også brød.
Vi har lavet masser af Pizza (helt ..   Christian Svendsen 2.4.2014 |  19:51
Vi har lavet masser af Pizza (helt fra bunden, ikke de frosne) på kulgrill, men aldrig på gasgrillen. Jeg har købt den lille runde sten der passer til Q100, men jeg bruger den i Smokey Joe. Syntes bare at pizza er bedst over åben ild, så jeg tænder gerne op for pizzaen skyld.
arne vi har fået en fin rød brugt q..   Laila Nielsen 3.4.2014 |  9:40
arne vi har fået en fin rød brugt q100 uden rist(men med sideborde) - så den skal vi lige have købt og så går det løs med at prøve den.

tror vi ender med at købe en pande og en pizza sten og evt bord
Christian tror Q200 er for stor til..   Laila Nielsen 3.4.2014 |  9:43
Christian tror Q200 er for stor til campingbrug for os. Vi er nomader ;O)

Derhjemme vil vi prøve at lave pizza på weber performance
Så vi får det prøvet.

Men vi må have fundet eller lavet en pixasten til q100 også. så vi også kan få det på camping. Der er et par børn der vil elske os for dettte ;O)

Laila
nåh ja og stegholder må vi også hel..   Laila Nielsen 3.4.2014 |  10:27
nåh ja og stegholder må vi også hellere få

vi har gavekort liggende til både imerco og kop og kande. Så ved vi da hvad de skal bruges til
Det er en Q100 jeg bruger på campin..   Christian Svendsen 3.4.2014 |  10:32
Det er en Q100 jeg bruger på camping.
Der findes en lille rund pizzasten - ø26 cm - fra Weber der passer til Q100

www.webergrill.dk
Hej igen Laila vi er også normader..   Gitte K. 3.4.2014 |  10:58
Hej igen Laila

vi er også normader. Men har Grillen i bagagerummet. Den er ikke så meget større. Men har større anvendelsesmuligheder. :-)
I vil ikke fortryde det.
Vh. gitte
Vi har en Cadac som efterhånden har..   Harni Hess 3.4.2014 |  11:24
Vi har en Cadac som efterhånden har en del år på bagen og derfor ikke ligner dem man kan købe idag. Da vi købte vores nuværende cv fik vi fabrikken til at montere et gasudtag i telt siden. så kan man også grille selvom vejret ikke lige er til det og man slipper for at bringe et ekstra gasflaske med. Udtaget kan så også bruges hvis man skulle få brug for lidt varme i forteltet.

Mvh
Harni
hvor er i gode til at skrive og kom..   Laila Nielsen 3.4.2014 |  13:15
hvor er i gode til at skrive og komme med jeres input. Tak

q100 er allerede i hjemmet Gitte. Vi mangler bare risten. Så fin og rød

Laila
Vi laver pizza på støbejernspladen...   Winnie Sepstrup 3.4.2014 |  17:15
Vi laver pizza på støbejernspladen. Det fungerer fint. Jeg laver ALT på den grill: Stege, flødekartofler, kødsovs, kylling i karry - you name it:-) Mit allerbedste tilbehør er en aluminiumsbradepande, som lige passer i størrelsen. Det er alt for dyrt at købe foliebakker - jeg bruger bradepanden stort set hver dag. og den har højere sider end foliebakken. Den er super til større stykker kød - og kan tage to hele kyllinger. Med lidt væske i bunden, brænder det ikke på. Og jeg laver kødsovs, tomatsovs, kylling i karry og andre sammenkogte retter i den. Til kartofler i alle afskygninger og stegte grøntsager er den også god. Min hofret, når vi er syd på, er masser af bøftomater i tern, der svitses sammen med løg og hvidløg. der tilsættes fløde og det simrer en times tid på grillen. Smager himmelsk med en god pasta :-)

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail