Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Mit vogntog
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Campingvogn eller autocamper?  Torben Andresen 10.8.2007 |  10:55  
Efter endt sommerferie med campingvogn til Østrig har jeg et brændende spørgsmål som jeg må stille, selvom der er overhængende fare for efterfølgende religionskrig. Det er ikke mit ønske, jeg er bare forundret og nysgerrig. Måske er der noget jeg har overset.

Hvad er fidusen ved en autocamper? Hvorfor kører så mange rundt i disse dyre monstrumer som ikke kan efterlades på campingpladsen når man skal på tur og indkøb. De kan køre lidt hurtigere, men udover det, hvad er det så der berettiger prisen på op til 4 gange så meget som en campingvogn og besværet når man skal ud og køre?

torben: jeg har selv tænkt samme ta..   johnny f 10.8.2007 |  11:28
torben: jeg har selv tænkt samme tanke og er osse kommet til den konklution at det da må være at du i en camper har alm hastighed på autobahnen, tror så osse at en camper er noget nemmere at komme rundt med hvis man evt bare kører fra sted til sted, gør man det ka det godt være lidt belastende med en cv
Hej Torben Jeg har i denne ferie kø..   Bruger slettet 10.8.2007 |  11:33
Hej Torben
Jeg har i denne ferie kørt sammen med noget familie fra Norge som har anskaffet sig en autocamper.
Jeg har også svært ved at se fordelene ved autocamperen.
Når vi landede på en campingplads blev camperen stående og de cyklede eller tog bus/tog ud til div. seværdigheder, men kunne så kun se det der lå i nærheden af campingpladsen. Det var også begrænset hvad de kunne handle ind af madvarer som jo så skulle transporteres på cykel. Begrundelsen herfor var at det var vanskeligt at finde parkeringsplads der var stor nok i byerne til camperen.
Vi med vores campingvogn satte den på campingpladsen og havde derefter vores "trækdyr" disponibelt til ture til seværdigheder, byer og handlecentre. For at finde parkeringspladser i centrum af byerne brugte vi vores navigator og de parkeringspladser den fandt var enten P-huse eller pladser hvor der ikke var båse store nok til en autocamper. Mange steder sydpå er der på indkørsler til forskellige steder anbragt højdebegrænsende bomme, så det ikke er muligt at køre ind med en camper.
Jeg tror nu nok at det at have en camper mere er en livsstil. Direkte fordele er der nok ikke, men vores norske familie er meget glade for den og synes det bare er det rigtige for dem.
Men som sagt vælger nogle det ene og andre det andet og mange campere er jo dejlige, men ikke noget for os. Opstilling af camperen tog ca. samme tid som med campingvognen.
Mvh. Tommy
Hej Torben. Jeg tror mange af de ..   Peter M. 10.8.2007 |  11:37
Hej Torben.

Jeg tror mange af de autocampere man ser på vejene er udlejningsvogne. Så tror jeg den typiske målgruppe for autocampere, er dem som vil køre en større tur rundt i europa over en længere periode. Så kommer de rundt med medbragte cykler i lokalområdet og lejer en bil til længere udflugter, hvor det er uhensigtsmæssigt at medbringe hele camperen.

Det kan også være "voksne" campister hvis ryg eller eventuelle sygdomme gør de ikke længere er i stand til at håndtere en campingvogn.

Peter
Godt spørgsmål ! Det er to vidt fo..   Verner 10.8.2007 |  11:43
Godt spørgsmål !

Det er to vidt forskellige måder, at opleve eller feriere på, jeg mener også at alderen betyder noget for hvad man evt. vælger. Drejer det sig om at holde 3 ugers ferie med et par unger hvert år, så vil jeg klart vælge campingvognen - det giver helt sikkert en mere rolig og stabil ferie.

Med en campingvogn kører man frem til en plads - stiller op - og oplever omegnen i bil hvis man har lyst.

Med en autocamper oplever man disse ting undervejs i løbet af dagen - stopper op hvor der er noget at se, og videre det går. Indkøb m.m. foregår undervejs et passende sted - der er kort sagt nok lidt mere "vagabond" over autocamperfolket.

Og, så kan man altså godt uden det store besvær køre "på tur" i en autocamper, det er jo bare en stor personvogn :-)

Som sagt vidt forskelligt - begge har deres fordele, det er udelukkende et spørgsmål om hvordan man ønsker at opleve verden.

Jeg elsker bare min autocamper :-) (har også haft campingvogn)
Tak for svarene. At mange kører udl..   Torben Andresen 10.8.2007 |  15:45
Tak for svarene. At mange kører udlejningsvogne er måske en del af forklaringen, ihvertfald for danskernes vedkommende. Og at der er mere vagabond/explorer over autocamperfolket er måske en anden del af forklaringen.
Vi havde campingvogn i 10 år før vi..   Bente 11.8.2007 |  0:05
Vi havde campingvogn i 10 år før vi for 4 år siden skiftede den ud med en autocamper. Vi har på intet tidspunkt fortrudt.

Vi overvejede meget for og imod før vi skiftede, der eneste minus i forhold til campingvognen der stod tilbage, som vi mente at vi ville komme til at mangle rigtig meget, var hyggen i forteltet, men samtidig var det også det evig tilbagevendende problem vi havde, sætte op, pløkke, pakke ud, få på plads, - rydde sammen, pakke sammen, gøre græskant ren, pakke ned, og ofte tørre fortelt når vi var vendt hjem, vi gad det ikke mere.

Vi blev enige om at prøve med en AC, og fandt efter første tur ud af at det var lige os - vi elsker det.

Vores fortelthygge mangler vi ikke, vi har så mange andre ting der opvejer det.

Vi er som Verner nok mest vagabonder, men vi kan også blive en uges tid et sted hvis det er rigtig godt, så har vi et rigtig stort læsejl vi sætter op, vi kan køre til og fra og lade vores ting stå mens vi oplever. Vi tager cyklerne rundt i omegnen på opdagelse, og ser rigtig meget mere end hvis køre rundt i bil.
En kø på motorvejen betyder ikke noget mere, heller ikke hvis den er rigtig lang, for så smutter den der ikke køre om og laver en kande kaffe og smøre en ostemad, og så hygger vi os bare.

Jeg tror ikke vi kommer hurtigere af sted, for vi holder mange pauser, stopper op hvor der er en køn plet, og dem er der jo mange af, vi bruger for det meste de mindre veje.
Vi kan pakke sammen på minder end 5. min hvis vi ikke har lyst til at være på det sted vi har valgt.

Har endnu ikke haft problemer med parkering.
Efter vi for tre år siden, skulle under en bro i Rhüdesheim, som viste sig var for lav (dog uden uheld), har vi lært at stille GPS`en på Bus, og har ikke problemer med lave broer og P-huse hvor vi ikke kan komme ind.

Vi elsker vores autocamper, som står færdigpakket udenfor klar til at køre i morgen aften.
Vores mål er Balatonsøen, men det er da ikke sikkert vi når der ned de første par uger, finder vi spændende eller kønne steder udforsker vi dem først, vi skal bare være tilbage i DK 10. september.

Bente


At køre med AC er en helt anden måde at camperer på,
Go`dag allesammen. Har nu haft ac s..   Mogens Pedersen 11.8.2007 |  15:13
Go`dag allesammen. Har nu haft ac siden 1985, og for min kone og mig er det en fin form for camping. Vi er bosat i Norge og her der er flere steder hvor det er meget lettere at komme frem med ac end cv, f.eks vil vi på fisketur, er det bare at læsse kanoen op på taget og så køre langt ind på fjeldet til en lille sø og fange nogle ørredder. Når det drejer sig om "bevægelsesfriheden" når vi er på en campingplads, så lader vi bare stole og bord blive stående og ruller markisen ind og 2 minutter senere er vi på vej for at handle stort eller for at besøge forskellige attraktioner langt væk. Når vi kommer hjem igen er det bare at rulle markisen ud igen. Vi har desuden et fortelt til bilen, dette kan stå alene, selv om bilen er væk, så ved længere ophold (2 døgn) bruger vi dette. Det fastgøres til bilen ved hjælp af en slags "pølse" som lægges op på taget af bilen og med indebygget skørt, som hindrer træk under bilen. Teltet er af tysk fabrikat Herzog og model Pegasus vejer 17kg. og er 340x235 i størrelse, pris 575 euro.Bruger ca. 15min på at stille det op. Så vi har ligesom cv et ekstra værelse. Torben Andersen spørger om det berettiger 4 gange prisen i forhold til cv, men hvad koster en cv + bil. Hvad mener Torben Hansen med besvær når man skal ud at køre? Prøv at ligge bag en cv på smalle norske vej, så vil du nok se fordelen ved en ac. Der findes stadig en del pasovergange både i Alperne og her i Norge, hvor det er forbudt eller man hellere bliver frarådet at køre over med anhængere, men der kan jeg køre over , endnu en fordel. Jeg tror at du taler om noget du ikke hved ret meget om. Nogen vil have datteren andre vil have moderen. Vi trives i vores ac og du i din cv, så lad det være med det. 19/8 starter vi på ferien ned til Dolomitterne i vores ac. Vel overstået ferie til alle og god ferie til dem, som endnu ikke har begyndt.
Hej Torben. Nys hjemkommet fra Ital..   Bruger slettet 11.8.2007 |  18:05
Hej Torben.
Nys hjemkommet fra Italien med et tempo 100 skilt på bagsmækken, vil jeg blot sige, at vi spurgte os selv om det samme mange gange på vejen hjem.
Først vil jeg lige sige, at vi har en dobbeltakslet cv og en rigtig god cv-trækker (Volvo V70 D5) så vi kan køre hurtigt - endda pænt hurtigt, uden at det bliver uforsvarligt eller vi slingrer el.lign.
På turen i år var det os der overhalede stort set samtlige autocampere.

Ikke et ondt ord om autocampere, det er sagtens noget jeg selv kunne forfalde til på et senere tidspunkt i livet. Men argumentet om de "åh så langsomme campingvogne" synes jeg ikke holder mere. Mange af de autocamperer vi så i Tyskland var gamle kasser fra 70'erne og 80'erne - selvfølgelig så vi også mange nyere. Men generelt kørte de absolut ikke hurtigere end mange af cv-vogntogene - tværtimod, mange kunne tilsyneladende ikke bankes over 90 i timen.

Så min konklusion er, at forskellen må dels ligge i vogntogets længde og mobilitet - og følelsen af friheden ved at kunne sætte sit hjem op, nærmest hvorsomhelst, selvom der er i virkeligheden ikke er campertilladelse udenfor dertil indrettede områder ret mange steder i Europa (Allemandsretten).

Så Mogens Pedersen.
Den sidste del at dit indlæg er jeg slet ikke enig i.
De autocampere der overhalede os på vej ned og hjem gennem Tyskland kan tælles på een hånd. Det omvendte kan jeg slet ikke tælle til, mange ac'ere hang i dyndet bag en lastbil op og ned af bakkerne i Kassel, hvor vi uden problemer kunne køre i midterbanen med 100 i timen op ad bakke.
Over Fernpass hjem blev vi nærmest sat i stå op af bakkerne af - ja, autocampere, der slet ikke havde "kubik" nok, op ad stigningerne, til de bo-enheder de var udstyret med.
De forbud du nævner for cv-træk over bjergpas o.l. må dels referere til vogntogets længde og "klodsethed" og dels bygge på tidligere tiders erfaringer med små biler uden trækkraft.

Jeg kan kun sige, at langt de fleste cv-træk vi møder på vejene i Europa har masser af overskud og trækkraft og kører formentligt kun langsomt pga. effekten ved at have en anhænger koblet på.

At så autocampere medfører en anden form for frihed mv. er som nævnt en hel anden sag, som jeg (forhåbentlig) en gang får råd til at få afprøvet.

Mvh. Jane, Kbh.
Ja men Jane, det kunne da godt være..   Bente 11.8.2007 |  22:19
Ja men Jane, det kunne da godt være at mange af os med autocamper ikke havde lyst til at køre så hurtig.
Vores vogn kan sagtens køre 130-140 km/t. måske mere, vi har aldrig prøvet, men vi køre sjælden mere end 95-100 km/t. Vi hygger os under kørsel og med den fart vi holder har vi en rigtig god kørselsøkonomi, og for os en mere tryg og sikker kørsel.

Vi behøver heller ikke at holde hvor der er campingtilladelse, for hvis vi ikke tager noget ud af bilen betragtes det som en parkering, og det er lovligt de samme steder som du må holde med din personvogn, vores autocamper er nemlig indregistreret som personvogn, og det tror jeg de fleste campere er.

Beklager at jeg ikke mere kan deltage i denne debat, vognen holder for døren og ferien venter. Vi snupper lige et par hundrede km. i aften.

VH. Bente
Det er utroligt hvad man kan få ud ..   Poul Lunk 12.8.2007 |  0:08
Det er utroligt hvad man kan få ud af de forslellige former for camping.
Et står dog helt fast, man har ikke den frihed med en AC som man har med en CV. Man har selv om mange prøver at minimere problemerne, et problem med en AC hver gang men skal et eller andet. Hvem er det der kommer og spørger mig om jeg skal ud at handle i dag, eller gidder du lige tage det og det med for elles skal jeg jo pakke min AC hvor alt skal sættes så der ikke er noget der vælter eller falder ned. Hvem er det der kommer og spørger om jeg lige vil være flink at køre hans motorcykkel på værksted da han ellers skal køre ACen ned af kilerne og fjerne hans markise. Sådan kan jeg blive ved i det uendelige.
Jeg tror gerne at en AC kan være anvendelig når man kun campere i korte perioder om året men at bruge den som vi bruger vores CV er helt sikkert et problem.
Prøv lige at se fordelen, vi kører fra sted til sted i perioder af ca. 14 dage stiller CVen op med fortelt, kører så rundt i området og ser de seværdigheder der nu engang er her. Derefter pakkes og vi kører omkring 500 km. og laver samme stont.
Vi kikkede også efter AC og tog så beslutningen, vi købte en campingvogn.
Prøv at se vores tur i 2006/2007, det ville ikke kunne lade sig gøre med en AC.
Jo en AC er mange gange et godt valg men ikke for os.

www.lunk.dk


MVH.

Poul Lunk

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail