Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Madopskrifter
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Link til opskrifter  Steen Æbeløe 13.8.2006 |  9:17  
Selvom sommeren går på hæld, kan man jo godt sidde og planlægge nye menuer til næste tur.
Faldt lige over en god side fra Camping-Danmark
www.campingdanmark.dk

mvh
Steen

Selv om dette link er til det nosta.. Flemming Flouberg 28.12.2006 |  9:38
Selv om dette link er til det nostalgiske og muligvis ikke kan bruges til camping. Så er det Dansk

www.gamledanskeopskrifter.dk

Forstør Zoom
Det er jo et rigtigt fint link, - ..   anette 28.12.2006 |  9:42
Det er jo et rigtigt fint link, - men jeg savner lige opskriften på "Norsk øllebrød" ;-)))
Øl-ben. I 1936 fik Ebbes forældre..   Flemming Flouberg 28.12.2006 |  11:04
Øl-ben.

I 1936 fik Ebbes forældre motorcykel med sidevogn, og fra boligen i Hirtshals gik mange udflugter rundt i landet, men specielt Vendsyssel blev kørt godt igennem.
På en af disse ture kom de også "søndenfjords" til Sevel Kro, der ligger få kilometer syd for Hjerl Hede. Her fik de serveret kroens egnsspecialitet:"Øl-ben".
Det er en gammel jysk ret fra anno 1760, og bemærk, kroen er serveringsdygtig i denne ret den dag i dag!
Krofatter gav dengang opskriften på sit ravjyske:

Opskrift:
"Hier foer I rewlsbien å grønkål å broun katofler.
Æ rewlsbien er en bette grån sålt.
De er kowt i øl å buljon mæ løw å laurbærblåe å timjan å hiel piwer.
Så ær a bien bløwn stæit o æ pan.
Det wil æt skår æ bien, hwis I tå´r en krus øl å jen kop brænnwin te.
Wallbekom !!!"
www.sitecenter.dk
Norsk Øllebrød, der findes mange, m..   Flemming Flouberg 28.12.2006 |  11:10
Norsk Øllebrød, der findes mange, men her er en af dem.

Gammeldags Norsk øllebrød



Type: Hovedret
Tilberedningstid ialt: 30 min
Arbejdstid ialt: 3 timer 20 min
Ingredienser: 4 pers.
125 g mørkt rugbrød
1 l vand
3 pilsnerøl
1 dl sukker
2 dl piskefløde 38%


Fremgangsmåde:
-Skær brød i mindre stykker og læg dem i vandet i 2-3 timer. Husk at rugbrødet ikke skal være uden fuldkorn. Kog vandet med brødet i en 1 time under låg til suppe.

-Efter kogningen sies suppen.

-Tilsæt sukker og øl i den afsiede suppe og kog den op. Pisk fløden og server til den varme suppen. Tips til øllebrød.(Alternativer) Alternativ 1

-En anden måde at lave denne på er, at koge op øl med lidt sukker og malt nelliker, og så røre ind en halv dl piskefløde per liter suppe. Pisk to æggeblommer (pasteuriserede) pr. liter suppe og hæld dem i den varme øl- og flødeblanding under kraftig piskning så det skummer godt.

-Brødet rives på rivejern og brunes i smør og lidt sukker med finmalet nelliker i. Alternativ 2

-Man kan også lave øllebrød af 1 liter øl, som røres ud med en halv liter vand og jævnes med 2 skeer hvedemel udrørt i en liter mælk. Tilsæt 1 pasteuriseret æg pisket med lidt fløde når suppen er færdigkogt. Server ristede brødterninger til.

www.opskrifter.dk
Håber ikke I bliver syge, af alt de..   Flemming Flouberg 28.12.2006 |  11:16
Håber ikke I bliver syge, af alt det mad, men disse opskrifter er da ikke til at stå for.!!


Flæskeæggekage.

På Tåsinge, i Troense by, ligger Grønnegade. Her boede for mange år siden familien Rask. Far, mor og datter.
Rask havde bag i haven et lille hus med en fold, og heri gik en efterhånden godt opfedet gris. Når grisen om efteråret skulle slagtes, var Osvald indkaldt for at hjælpe. Han skulle holde det store fad, hvor blodet fra grisen løb ned i, og han skulle røre rundt, så blodet ikke koagulerede. Grisen blev skoldet, skrabet og parteret og færdigbehandlet til kogning, stegning, saltning, rygning eller frysning.
Et sådant arbejde tog en hel arbejdsdag. Når arbejdet så var vel overstået, bød fru Rask på flæskeæggekage med rugbrød og surbrød til. Det smagte bare pragtfuldt !!!

OPSKRIFT: (Til 8 personer !)
20 skiver letsaltet svinebryst,
16 æg,
1½ dl. mælk,
1 spsk. kartoffelmel,
salt og peber samt masser af friskklippet purløg.
Pisk æggene sammen med mælken og kartoffelmel.
Steg flæskeskiverne ved jævn varme til de er sprøde og gyldne. Tag dem af panden. Hæld æggemassen på panden og lad den stivne.
Krydr med salt og peber. Kom det stegte flæsk oven på lige inden æggemassen stivner. Drys purløg over.
Server derefter direkte fra panden.
Fast tilbehør er naturligvis øl og en god kryddersnaps.

www.sitecenter.dk
Jeg er selv gået igang med stenalde..   Martin 7.2.2013 |  15:02
Jeg er selv gået igang med stenalderkost fra www.nem-opskrift.dk
Det er også dejligt simpelt at lave, når man ikke lige har en masse smart udstyr ved hånden!

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail